Bábovka nemusí být vždycky jenom sladká a pečená. Vajíčková bábovka není sladká ani trochu a už vůbec není pečená. No vždyť ji znáte, samozřejmě, že je to klasika, vajíčková tlačenka, jen v jiném obalu. Ale chutná tedy je. Nedělala jsem ji věky, ale podle toho jak rychle se snědla budu ji muset udělat brzy znovu. Znáte to, ještě kousek…už ne…no tak… tak už to dojím…a pořád a pořád chodíte do lednice a po kouskách ukrajujete.
Ale „na tajňačku“, Amálka totiž doteď nejí žádné uzeniny, majonézy apod., před tím je prozatím uchráněna a my přece musíme jít příkladem 😉 Ikdyž jednou za čas si takovouhle „prasárničku“ dopřejeme.
Ingredience:
- 4 natvrdo uvařená vejce
- 200 ml majonézy
- 1 balení želatiny na vaječnou tlačenku
- 200 g slabých párků s vysokým obsahem masa
- 1 Hradišťanka
- 200 ml nálevu z Hradišťanky
- 1 nakládané zelené rajče
- 130 g nastrouhaného eidamu
Postup:
Začněte tím, že si nastrouháte sýr, párky nakrájejte na drobné kostičky, vajíčka nadrobno, stejně tak i zeleninu z Hradišťanky ( vyjma feferonek). Vše pak důkladně promíchejte.
Želatinu si rozmíchejte v nálevu z Hradišťanky a zahřejte až se želatina rozpustí. Odstavte z vařiče a dobře zamíchejte želatinu do majonézy. Tuto směs nalijte na připravené ingredience a promíchejte. Směs rychle nalijte do formy, vyložené potravinářskou folií – bábovka, srnčí hřbet, malé bábovičky, silikonové formičky na muffiny.
Tlačenku dejte ztuhnout do lednice na několik hodin. Po té ji vyklopte a krájejte na plátky.