Okurkový salát s koprem

Okurkový salát, tak jak ho všichni známe z dětství, tedy klasicky se sladkokyselou zálivkou doma nedělám. Mám ho ráda a ráda si ho dám na obědě u mamky, ale doma ho prostě nedělám. Vlastně ani nevím pořádně proč, možná jen proto, že se dříve dělali právě pouze stále ty stejné saláty- okurkový, rajčatový a salát z hlávkového salátu a člověk se toho prostě přejedl. Tedy já určitě. Je zajímavé, jak se stále opakující se jídla v dětství dokážou apetit člověka poznamenat na hodně dlouhou dobu.
Takže místo klasické zálivky volím raději tuto pro mě chuťově zajímavější a jemnější formu okurkového salátu.
Množství cibule je pouze orientační, snesete-li a máte- li rádi klidně ji přidejte, dává salátu ten správný říz. Je zvláštní, že třeba koprovku nejím, speciálně kvůli kopru, ale v tomhle svěžím salátku ho miluju.

 

 

Ingredience:

  • 1 salátová okurka se slupkou
  • 1/2 cibule
  • 2-3 lžíce tučné zakysané smetany
  • kopr
  • sůl, pepř

 

Popis:

Okurku nakrájejte podélně na čtvrtky a pak na plátky. Přidejte cibulku nakrájenou na tenké plátečky. Osolte, opepřete, dobře promíchejte a přidejte smetanu. Nakonec vmíchejte pokrájený čerstvý příp. sušený kopr. Nechte chvíli vychladit a můžete podávat.

 

IMG_20170509_113512-1

 

IMG_20170509_114156-1

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.