Stále oblíbenější polévka pro podzimní měsíce, to je prostě dýňovka. Nás ještě neomrzela, je tolik způsobů jak ji uvařit a chutnat tak může pokaždé jinak. Takže dnešní recept je se skořicí a červenou čočkou.
A teď už jen zbývá zatopit v kamnech a zalézt si s miskou horké polévky do křesla…no nezní to pohodově?
Ingredience:
- 1/4 dýně hokaido
- 1 červená cibule
- 2 mrkve
- 1 brambora
- 1 lžička koření Mahá
- 1 svitek skořice
- 1 bobkový list
- 80 g červené čočky ( uvařené zvlášť)
- olivový olej
- sůl, pepř
- smetana dle chuti
Postup:
Červenu čočku uvařte zvlášť dle návodu.
Na oleji orestujte na drobno nakrájenou cibulku, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, na kostky nakrájenou dýni a nakonec i bramboru. Přihoďte koření, skořici a bobkový list. Zalijte vodou tak 1 cm nad zeleninu a vařte do jejího změknutí. Poté vyndejte skořici a bobkový list, přidejte větší část čočky a rozmixujte na hladký krém. Pakliže nejste vegani můžete ho zjemnit trochou smetany. Na talíři krém ozdobte zbylou čočkou.