Květákové curry s bramborami a kokosovým mlékem

 Někdy je potřeba pořádně „vypálit červa“…
A někdy je prostě jen chuť na pálivé, alespoň já to tak mám. A poslední dobou dost často. Možná je to tím, že mi kamarádi vozí nakládanou zeleninu z Maďarska a to je tedy masakr. Samé chilli papričky různé intenzity pálivosti, stává se z toho trochu závislost.
Curry je tedy něco trochu jiného, ale jako náhradník si stojí docela obstojně, co se intenzity pálivosti týká. Takže velmi opatrně s kari pastou. Mě stačí 2 lžíce! Ale kdo rád hoooodně pálivě, přidejte klidně o 1 nebo 2 lžíce navíc.

 

Ingredience:

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku
  • 1 velká červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 velká plechovka kokosového mléka
  • 3 brambory, nakrájené na menší kostky
  • 2 velká nakrájená rajčata
  • 1 malý květák, na malé růžičky
  • ​​čerstvé lístky koriandru
  • sůl a pepř

 

Postup:

Ve velké pánvi rozehřejte kokosový olej a kari pastu na něm opékejte dokud se nerozpustí a nerozvoní.
Přidejte zázvor, cibuli, utřený česnek a papriku. Vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut.
Přidejte kokosové mléko, na kostičky nakrájené brambory, rajčata a květák. Přiveďte k varu, snižte teplotu a duste, dokud květák a brambory nezměknou a omáčka je silná, což trvá asi 10 minut. Pokud se vám bude zdát omáčka příliš řídká, trochu ji můžete zredukovat. Vmíchejte koriandr a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s rýží, chlebem nebo jen tak, brambory jsou už uvnitř 😉

 

 

IMG_20161019_123343-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.