Houbařská sezóna vrcholí. Někdo už nemůže houby ani vidět, jiný stále sbírá ve velkém.
Nasušit, zavařit, zamrazit, houbovka, bramboračka, guláš, to jsou ty nejklasičtější úpravy hub. A co třeba houbové karbanátky s pohankou? Zdravá a bezmasá varianta karbanátků.
Ingredience:
- 1 hrnek pohanky ( cca 200 g)
- 250 g hub
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce chia semínek
- 2 vejce
- čerstvá majoránka
- kukuřičná mouka dle potřeby
- olej na potření
Postup:
Nejprve si dejte vařit pohanku. No vařit, já to dělám tak, že pohanku zaliju vroucí vodou, propláchnu, scedím, zaliju znovu vroucí vodou, přiklopím poklicí a šup s ní do peřin tak na 20-30 minut, záleží na značce. Tímto nepřijdete o tak cenné vitamíny, které pohanka obsahuje.
Mezitím si houby nakrájejte na kousky a orestujte společně s cibulí a česnekem do měkka.
Vařenou pohanku smíchejte se žampiónovou směsí, přidejte chia semínka, vejce, majoránku a dle potřeby kukuřičnou mouku.
Vytvarujte placičky a naskládejte je na připravený plech s pečícím papírem, který ještě lehce potřete olejem ( nejlépe štětečkem). Potřete také znovu každý karbanátek a dejte do trouby na 180°C. Pečte cca 40 minut, v polovině karbanátky otočte.