Těstoviny s houbami

Ta houbařská sezóna se letos mimořádně vydařila, nepamatuju si, kdy naposled  bylo tolik hub jako letos. Možná to máte stejně jako já a rádi hledáte nové recepty a nové chutě. Když začnou růst houby, dělám z nich ty naše oblíbené klasiky, ale jak je jich moc, člověku se to trochu přejí. A taky to chce trochu změnu. Takže zde je jeden takový receptík.

 

Ingredience:

  • lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • 2 větší stroužky česneku
  • 2 hrsti lesních houb nakrájených na menší kousky
  • 2 lžičky rajčatového protlaku
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 1/4 hrnku bílého vína
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 lžička tymiánu
  • 1/4 hrnku sladké smetany
  • sůl a pepř
  • těstoviny

 

Postup:

V hrnci orestujte na drobno nakrájenou cibuli, asi 3-5 minut. Přidejte česnek a restujte další minutu. Přidejte houby, sůl, pepř a restujte dokud nebudou houby hnědé, asi 10 minut.
Vmíchejte rajčatový protlak, po 2 minutách přidejte mouku a důkladně míchejte další 3 minuty, dávejte pozor, aby se vám houby nespálily.
K houbám přilejte bílé víno a nechte ho odpařit. Přidejte hořčici, sójovou omáčku, tymián, sůl a pepř, zalejte vše vývarem a vařte 10 minut. Nakonec nalijte do směsi smetanu a chvíli společně prohřejte. Podávejte s těstovinami.

 

P_20171017_124557-1

 

 

P_20171017_123323-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.