Tak a je to…Finger Food Festival, který se konal v sobotu ve Stromovce, a kterého jsem se mohla účastnit je za námi. Stále ještě ve mě doznívá ta skvělá atmosféra a vynikající jídlo.
Díky vám všem, kteří jste přišli, podpořili mě a mé dobroty ochutnali, byli jste skvělí 🙂 Prodalo se všechno !
Já měla možnost ochutnat lahůdky mých nejbližších sousedů, kterými byla nepřekonatelná Tartaletka a její hruškový koláč, neskutečně dobré veganské chlebíčky od Chlebíček store a od Pavly Vojancové z Tosníš cateringu brownies s chilli, dokonalý.
Velké díky patří Marušce a Danielce Orlando, bez jejichž pomoci bych to asi nedala a také celé mojí rodině.
Byl to skvělý den !
quiche s cuketou a rajčátky, quiche s medvědím česnekem…
Quiche s medvědím česnekem
Ingredience:
Na těsto:
- 300 g celozrnné pšeničné mouky
- 125 g másla
- cca 100 ml vody
- sůl
Na náplň:
- 3 vejce
- 1 zakysaná smetana
- hrst listů medvědího česneku
- 100 g sýra s modrou plísní
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/2 lžičky sladké papriky
- sůl, pepř
Postup:
Mouku se solí promněte s máslem a vytvořte jakousi drobenku. Do ní pak přilijte 100 ml vlažné vody a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici odležet alespoň hodinu, klidně i přes noc.
Mezitím v misce rozšlehejte vejce se smetanou, listy medvědího česneku pokrájejte nadrobno, sýr nakrájejte na kousky, vmíchejte do smetany s vejci, osolte, opepřete a přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a papriku.
Troubu předehřejte na 180°C.
Formu můžete vymazat tukem nebo vyložit pečicím papírem ( mě už se ale osvědčilo péct quiche na holo, jelikož je tam docela dost tuku, dávám ho tam rovnou). Těsto rozválejte na cca půl centimetru silný plát a vyložte jím formu i její stěny a propíchejte vidličkou, přesahující konce odřízněte.
Náplň nalijte na těsto a koláč vložte do trouby. Pečte dokud nebude mít těsto zlatou barvu.
Quiche s rajčaty a cuketou
Ingredience:
- 1 listové těsto ( nejlépe už rozválené)
- 3 vejce
- 1 zakysaná smetana
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- 100 g sýra
- 1/2 kulaté cukety
- 10 cherry rajčátek
- provensálské koření
- sůl, pepř, sladká paprika
- olej
Postup:
Listovým těstem vyložte formu, postupujte stejně jako u výše uvedeného quiche.
Cibuli nakrájejte na hrubší klínky. V pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm osmažte. Během smažení přidejte na kostičky nakrájenou slaninu. Když cibule začíná zlátnout, odstavte ji a nechte zchladnout.
Troubu rozpalte na 180°C.
V míse prošlehejte smetanu s vejci, přidejte osmaženou cibuli se slaninou ( bez přebytečného tuku), osolte, opepřete, přidejte špetku provensálských bylinek a nadrobno nakrájenou cuketu ( bez dužiny, neoloupanou). Pokud chcete, můžete cuketu také nejprve lehce orestovat, já ji mám ale raději syrovou, zůstane v koláči křupavá.
Směs nalijte na připravené těsto, navrch nasázejte půlky cherry rajčátek a koláč šoupněte do trouby.
Pečte dozlatova.
houbový tataráček, hummus se sušenými rajčaty, paštička…
v akci…
v akci podruhé…
a to by nebyla Amálka, aby si i na takovém super festivalu plném skvělého jídla nedala hranolky…
podpořit nás přišla i hvězda kapely KONFRONT !
kokosovo-jablečný chia pudink, citronový krém, malinové tiramisu, panna cotta s jahodami…
pohyb před stánkem…
To jsou profiteroles s hovězí pečení, ochucenou česnekovo-olivovou majonézou a rukolou…
konec se blíží…