Fazolačka

Fazolová polévka se dá uvařit mnoha způsoby. U nás oblíbený a rychlý recept je spolu s kořenovou zeleninou, napůl krémový. Není to klasická fazolová polévka ve stylu gulášovky.
Polévky až na výjimky nezahušťuji jíškou, ale třeba vločkami nebo pohankou jako je tomu i v tomto případě. Fazolačka je hustá a s kouskem chleba vystačí i jako samostatný pokrm.

 

Ingredience:

  • 1 plechovka červených fazolí ( můžete použít samozřejmě uvařené fazole)
  • nastrouhaný celer a mrkev v poměru 2:1 ( na toto množství jsem použila 2 menší mrkve)
  • 1 stroužek česneku
  • hrst ovesných vloček
  • hrst pohanky lámanky
  • sůl, drcený kmín, tymián
  • olivový olej
  • pažitka na ozdobu

 

Postup:

Na olivovém oleji orestujte mrkev a celer, do té doby než pustí barvu. Pak zalijte 1l vody, osolte, přidejte koření, přiveďte k varu a přisypte vločky. Povařte cca 10 minut a přihoďte propláchnuté fazole, lámanku a utřený česnek. Povařte další 2 minutky. Nakonec můžete dle vaší chuti polévku rozmixovat úplně nebo jen krátce a nebo vůbec.
Na talíři posypejte polévku pažitkou nebo petrželkou.

 

P1560004-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.