Finger food festival

Tak a je to…Finger Food Festival, který se konal v sobotu ve Stromovce, a kterého jsem se mohla účastnit je za námi. Stále ještě ve mě doznívá ta skvělá atmosféra a vynikající jídlo.
Díky vám všem, kteří jste přišli, podpořili mě a mé dobroty ochutnali, byli jste skvělí 🙂 Prodalo se všechno !
Já měla možnost ochutnat lahůdky mých nejbližších sousedů, kterými byla nepřekonatelná Tartaletka a její hruškový koláč, neskutečně dobré veganské chlebíčky od Chlebíček store a od Pavly Vojancové z Tosníš cateringu brownies s chilli, dokonalý.
Velké díky patří Marušce a Danielce Orlando, bez jejichž pomoci bych to asi nedala a také celé mojí rodině.

Byl to skvělý den !

quiche s cuketou a rajčátky, quiche s medvědím česnekem…

mlsky 2 (1)-1

 

Quiche s medvědím česnekem

Ingredience:

Na těsto:

  • 300 g celozrnné pšeničné mouky
  • 125 g másla
  • cca 100 ml vody
  • sůl

Na náplň:

  • 3 vejce
  • 1 zakysaná smetana
  • hrst listů medvědího česneku
  • 100 g sýra s modrou plísní
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • sůl, pepř

 

Postup:

Mouku se solí promněte s máslem a vytvořte jakousi drobenku. Do ní pak přilijte 100 ml vlažné vody a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici odležet alespoň hodinu, klidně i přes noc.
Mezitím v misce rozšlehejte vejce se smetanou, listy medvědího česneku pokrájejte nadrobno, sýr nakrájejte na kousky, vmíchejte do smetany s vejci, osolte, opepřete a přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a papriku.
Troubu předehřejte na 180°C.
Formu můžete vymazat tukem nebo vyložit pečicím papírem ( mě už se ale osvědčilo péct quiche na holo, jelikož je tam docela dost tuku, dávám ho tam rovnou). Těsto rozválejte na cca půl centimetru silný plát a vyložte jím formu i její stěny a propíchejte vidličkou, přesahující konce odřízněte.
Náplň nalijte na těsto a koláč vložte do trouby. Pečte dokud nebude mít těsto zlatou barvu.

 

Quiche s rajčaty a cuketou

Ingredience:

  • 1 listové těsto ( nejlépe už rozválené)
  • 3 vejce
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 cibule
  • 100 g slaniny
  • 100 g sýra
  • 1/2 kulaté cukety
  • 10 cherry rajčátek
  • provensálské koření
  • sůl, pepř, sladká paprika
  • olej

 

Postup:

Listovým těstem vyložte formu, postupujte stejně jako u výše uvedeného quiche.
Cibuli nakrájejte na hrubší klínky. V pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm osmažte. Během smažení přidejte na kostičky nakrájenou slaninu. Když cibule začíná zlátnout, odstavte ji a nechte zchladnout.
Troubu rozpalte na 180°C.
V míse prošlehejte smetanu s vejci, přidejte osmaženou cibuli se slaninou ( bez přebytečného tuku), osolte, opepřete, přidejte špetku provensálských bylinek a nadrobno nakrájenou cuketu ( bez dužiny, neoloupanou). Pokud chcete, můžete cuketu také nejprve lehce orestovat, já ji mám ale raději syrovou, zůstane v koláči křupavá.
Směs nalijte na připravené těsto, navrch nasázejte půlky cherry rajčátek a koláč šoupněte do trouby.
Pečte dozlatova.

 

 

a pořád nás fotili…IMG_20160521_144453

houbový tataráček, hummus se sušenými rajčaty, paštička…

IMG_20160521_112911-1

v akci…

IMG_20160521_160247

v akci podruhé…

IMG_20160521_141051-

a to by nebyla Amálka, aby si i na takovém super festivalu plném skvělého jídla nedala hranolky…

IMG_20160521_165402

podpořit nás přišla i hvězda kapely KONFRONT !

IMG_20160521_160311

 

IMG_20160521_144213-1

kokosovo-jablečný chia pudink, citronový krém, malinové tiramisu, panna cotta s jahodami…

mlsky 1 (1)

pohyb před stánkem…

IMG_20160521_140942-1

 

IMG_20160521_150340To jsou profiteroles s hovězí pečení, ochucenou česnekovo-olivovou majonézou a rukolou…

IMG_20160521_170234-1

konec se blíží…

IMG_20160521_170228-1

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.