Panna cotta je dezert, který nikdy nezklame. Až na to čekání než ztuhne je hotová rychlostí blesku. Minimum práce a pak spousta radosti, každou návštěvu tímhle lehkým dezertem oslníte. Nejčastěji se kombinuje s ovocem, ale použít můžete třeba i čokoládu.
Ingredience:
Na panna cottu:
- 200 ml kokosového mléka
- 300 ml smetany ke šlehání
- 3 plátky želatiny
- 70 g krupicového cukru
Na malinový přeliv:
- 200 ml malin ( po propasírování)
- 3 lžíce javorového sirupu
- střik citrónové šťávy
- 1 vrchovatá lžíce chia semínek
Postup:
Želatinu dejte předem nabobtnat do studené vody.
Kokosové mléko smíchejte se smetanou a cukrem a dejte vařit. Téměř před bodem varu odstavte a vmíchejte vyždímanou želatinu. Nalijte do připravených skleniček, nechte zchladnout, poté dejte panna cottu na několik hodin ztuhnout do lednice.
Mezitím si připravte maliny. Můžete použít čerstvé nebo mražené, ty ale chvíli povařte, propasírujte, ochuťte citronovou šťávou, oslaďte javorovým sirupem a nakonec přidejte chia semínka. Malinový přeliv nalijte na ztuhlou panna cottu a opět nechte v lednice odležet, aby chia semínka nabobtnala a nebo si ji můžete dát hned, chia budou příjemné křupavá 🙂