Pro maminky a nejen pro ně…
Ingredience:
Na spodní krustu:
- 50 g čokoládových müslli
- 1 lžička ghí
Na krém:
- 350 g batát, uvařených
- 165 ml kokosového mléka ( 1 malá plechovka)
- 1/2 lžičky skořice
- 3 lžičky medu ( nebo javorového sirupu)
- 3 lžičky chia semínek
Na vrch:
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžička vanilkového extraktu
- med nebo javorový sirup
+ müslli a vlašské ořechy na posypání
Postup:
V robotu rozmixujte müslli na prášek, pak přidejte ghí a mixujte do vytvoření jakési drobenky.
Na náplň umixujte v robotu dohladka batáty, přilijte kokosové mléko, přidejte skořici, oslaďte medem a nakonec přidejte chia semínka.
Nakonec smíchejte zakysanou smetanu, vanilku a med.
Do mističek, skleniček nebo hrnečků rozdělte nejprve krustu, stačí trochu. Další, největší vrstvu tvoří krém, ten pak pokryjte ochucenou zakysankou. Nakonec vršek posypejte trochou müslli a ořechy.
Dejte do lednice na hodinku vychladit a můžete podávat.