Brownies s ricottovým krémem a třešněmi

S brownies mám tak trochu problém. Přestože jsem velký čokoholik, tedy co se dezertů týká, tabulku čokolády nesním, tak brownies je na mě prostě až moc čokoládové. Skvělé je ale s chilli, to je vážně pecka.
Ale s ricottovým krémem a třešněmi, no se nedá ani popsat, to se musí zažít. Neskutečná jemnost, uprostřed ještě lehce tekoucí…to je brownies, do kterého jsem se zamilovala.

 

Ingredience:

Na brownies:

  • 170 g hořké čokolády
  • 1 hrnek (cca 200 ml) másla, nakrájeného na kousky
  • 2 hrnky krystalového cukru
  • 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička soli
  • 4 vejce

Na krém:

  • 1 ricotta
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

třešně

 

Postup:

Troubu si předehřejte na 180°C. Připravte si plech na pečení o velikosti cca 30 x 20 cm nebo klidně koláčovou formu. Vyložte ho papírem na pečení a nechte stranou.
Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu spolu s máslem, dobře rozmíchejte a postupně přidávejte cukr, vanilku, sůl, vejce a nakonec mouku. Vypracujte hladké těsto a nalijte ho do formy.
Na krém utřete ricottu s vanilkovým extraktem, cukrem a vajíčkem do jednotné hmoty. Tu pak navrstvěte na čokoládovou.
Odpeckované třešně nechte cca 8 minut povařit dokud nezměknou a nepustí šťávu.
Na těstu vytvořte nožem mramorový efekt. Pak už jen zbývá na vršek poklást rozvařené třešně a šup s koláčem do trouby.
Brownies pečte cca 45-50 minut, dokud koláč nezačne po stranách hnědnout. Před podáváním nechte vychladnout.

 

P1560567-1

 

P1560560-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.