Domácí kořeněná granola s dýní

Voňavá, sladká, křupavá to je granola, kterou si jednoduše můžete udělat doma, je to totiž tak snadné.
Při pečení se vám nádherně rozvoní celý byt a vy se nebudete moct dočkat, až ji vyndáte z trouby. Ještě horká chutná skvěle, tak si dejte pozor, ať ji nesníte ještě než vám stačí vychladnout 😉 Díky vůni koření a dýně pocítíte doma skutečný podzim.
Granolu si samozřejmě můžete koupit v obchodě již hotovou, ale není nad tu domácí.
Smíchejte pouze několik dobrých ingrediencí a výsledkem je základ zdravé snídaně nebo svačinka, kterou můžete mít kdykoliv při ruce. Tak s chutí do toho.

 

Ingredience:

  • 320 g ovesných vloček
  • 65 g třtinového cukru
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1 a 1/2 lžičky mleté ​​skořice
  • 3/4 lžičky mletého zázvoru
  • 3/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 60 ml rostlinného oleje
  • 1 lžíce sirupu z ječného sladu
  • 130 g dýňového pyré
  • hrst směsi dýňových semínek, mandlí, kešu ořechů

 

Postup:

Troubu předehřejte na 160°C  a připravte si pekáč s pečícím papírem.
Ve velké míse smíchejte vločky, cukr, koření a vanilkový extrakt a dobře vše promíchejte. Pokud koření nemáte v mleté podobě, nevadí, v hmoždíři koření roztlučte a vmíchejte do směsi.
Do dýňového pyré přimíchejte olej a sirup, promíchejte. Přilejte do vloček a opět dobře promíchejte.
Vločkovou směs vyklopte na připravený plech a  rovnoměrně rozetřete. Vůbec nevadí, když budete mít sem tam nějaké hromádky vloček.
Pekáč vložte do trouby na cca 20-30 minut, během pečení alepoň 2 x promíchejte. Dejte pozor na ořechy, aby se nespálily, zhořkly by.
Hotovou granolu nechte úplně vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě.

 

P_20171025_095254-1

 

P_20171025_100332-1

 

P_20171025_095642-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.