Jemné knedlíčky s ostružinovou omáčkou

Ovocné knedlíky bych doma mohla dělat snad denně, což pochopitelně nedělám. Alenka je miluje. Nejraději má meruňkové, pak švestkové ( švestky už jsou zralé, tak je jasné, co mě asi čeká) a pak už je to celkem jedno, čím je naplním. Ale hlavní je těsto, odpalované, to musí být vždycky. Jiné vlastně ani nedělám. Nemám teda vždycky náladu a chuť se s tím ovocem balit, tak dělám jen takové malé kuličky a to ovoce k nim doplním ve formě omáčky. A funguje to skvěle, dokonce u nás se stává tahle kombinace čím dál oblíbenější. Asi u toho chvíli zůstaneme, ovšem až na ty švestkové, ty budu muset zabalit 😉

 

Ingredience:

Na těsto:

  • 500 ml mléka
  • 50 g másla
  • špetka soli
  • 250 g hrubé mouky
  • 2 vejce

Na omáčku:

  • 400 ml ostružin
  • 160 ml kondenzovaného mléka
  • 1 lžička vanilky

 

Postup:

Na knedlíčky, nechte rozpustit máslo v osolené vodě, přiveďte k varu. Pak stáhněte z ohně a rychle vmíchejte mouku, vraťte na plotýnku a míchejte dokud těsto přestane ulpívat na stěnách hrnce.
Přendejte do mísy a nechte zchladnout. Poté zapracujte vejce, jedno po druhém až vznikne jemné nelepivé těsto. Z něho pak odkrajujte malé kousky, ze kterých tvarujte kuličky. Vařte v osolené vodě cca 5 minut od vyplavání.
Na omáčku smíchejte všechny ingredience a rozmixujte. Pokud vám vadí zrníčka z ostružin, omáčku propasírujte. A pak už si jen užívejte tu lahodu.

 

P_20170830_182258-1

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.