Košíčky s dýňovým krémem jsou dalším z neotřelých receptů, které se báječně hodí k silvestrovskému pohoštění. A přitom je to tak jednoduché, s minimem úsilí vznikne vynikající záležitost. Tedy až na přípravu košíčku, to je na tom to nejpracnejší. Ale pokud si krém připravíte dopředu, pak je to už hračka.
Ingredience:
- 200 g dýňového pyré
- 200 g ricotty
- 1 stroužek česneku
- bylinky
- sůl, pepř
- listové těsto
- pistácie
- černý sezam
Postup:
Nejdřív si připravte dýňové pyré, cca 1/2 menší vydlabané dýně hokaido nakrájejte i se slupkou na menší kousky a uvařte doměkka v mírně osolené vodě. Tu pak slijte a dýně rozmixujte dohladka.
Zchladlé pyré s míchejte s ricottou, dobře společně rozmixujte, dochuťte solí, pepřem, česnekem ( dle chuti, klidně stroužek přidejte) a oblíbenými bylinkami. Toť vše. Nechte v lednici odležet a pak podávejte třeba v košíčkách z listového těsta. Ideálně z hotového vyváleného těsta vykrájejte požadované tvary, dejte do formiček, vystřihněte kolečka pečícího papíru, dejte na ně a nasypte fazole na zatížení, to proto, aby vám kolečka nevyskočila. Kdyby náhodou ano, vidličkou je propíchněte. Chvíli předpečte, pak papír s fazolemi sundejte a dopečte dozlatova. Studené košíčky naplňte krémem a posypejte nasekanými pistáciemi a černým sezamem.