Kuřecí kousky s fazolkami a citrónem

Jarňáky jsou za námi ( i když dle dnešních zpráv nás další neplánované prázdniny čekají). A s nima taky konec jedení po restauračních zařízeních.
Ráda si o dovolených vyrazím na dobré jídlo do restaurace, ale když je to denně a nabídka je téměř stále stejná ( což musím bohužel s  politováním konstatovat), tak nějak se rychle přejí a já už se pak těším zase na tu domácí, lehčí stravu.
Takže hned ještě na cestě jsem udělala objednávku na Rohlíku ( bože to je tak skvělá věc) a večer už jsem nákup i s donáškou měla doma. Jedině tam už totiž nakupujeme kuřecí maso z českých farem, ten rozdíl v chuti za to fakt stojí.
A kuřecí maso hraje v tomhle receptu hlavní roli. Spolu se zeleninou máte za pár minut na stole skvělou lehkou večeři, já teda nejraději jen takhle, ale přihodit můžete pár brambůrek vařených ve slupce jako přílohu. A citrónovou kůrou rozhodně nešetřete!

 

Ingredience na 2 porce:

  • 2 ks vykostěných horních stehen
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 menší cuketa
  • 150 g mr. zelených fazolových lusků
  • 1 bio citrón
  • oregano, bazalka
  • himalájská růžová sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

 

Postup:

Nejdřív si připravte všechny suroviny, práce vám pak půjde lépe od ruky.
Cibulku nakrájejte na čtvrtky a pak na plátky, stejně tak cuketu, česnek nasekejte na jemno.
Horní stehna vykostěte a nakrájejte na větší kousky, pokud vám nevadí kůže nechte ji tam, pokud ji rádi nemáte, odřízněte ji. Osolte a opepřete.
Na větší pánvi rozehřejte olej a dejte restovat cibuli. Po chvilce ji dejte ke straně pánve a vložte maso kůží dolů. Nechte ho tak dlouho, aby chytilo barvu. Cibulku občas promíchejte.
Když maso chytne barvu, otočte ho. Cca po minutce ho promíchejte s cibulkou a přidejte cuketu. Společně restujte cca 5 minut.
Osolte a ochuťte bylinkami. Přidejte taky fazolky a restujte do jejich změknutí.
Nakonec zakápněte dle chuti citrónovou šťávou a do pánve nastrouhejte citrónovou kůru.

 

Kuřecí kousky s fazolkami a citrónem_1

 

Kuřecí kousky s fazolkami a citrónem_2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.