O tom jak je mangold prospěšný pro naše tělo už jsem psala, takže zde další inspirace jak si s ním poradit v kuchyni. Polévka je na přípravu to nejjednodušší. Ovšem výsledek vás mile překvapí. Spojení s bazalkou je velmi osvěžující, u jednoho talíře určitě nezůstanete.
Ingredience:
- 1 cibule
- 2 velké stroužky česneku
- 10 listů mangoldu
- 1 litr zeleninového vývaru
- 3 velké brambory
- 4 listy bazalky
- špetka tymiánu
- 100 ml smetany
- olivový olej, sůl, pepř
Postup:
Na oleji nechte zpěnit cibulku a česnek, přidejte omytý, od košťálu zbavený a pokrájený mangold, na kostičky nakrájené brambory, špetku tymiánu, zalijte vývarem a vařte do změknutí. Přidejte lístky bazalky a rozmixujte dohladka, zalijte smetanou a nechte ještě cca 10 minut povařit.