Medovníčky

Když jsem chodila na základní školu, jeden rok, myslím, že to byla 3.třída se do našeho města přistěhovala ze Slovenska moje budoucí kamarádka Marcelka. Sice jen na rok, protože pak se opět přestěhovala jinam ( díky práci jejího tatínka), ale já na ni nikdy nezapomněla, blondýnka s vlasy do pasu, kurdrlinami a modrýma očima, to ani nejde.
A stejně tak nezapomenu na skvělé medovníčky, které pekla její maminka, a které jsou úžasně dobré.
A já ten recept prostě musela mít. Jo jasně, už ve třetí třídě jsem sbírala recepty 😉 A teď se o něj s vámi podělím.
Vyzkoušejte medovníčky bez zdobení. Už jsme je doma otestovaly a vypadá to, že budu muset udělat další várku.

 

Ingredience:

  • 600 g hladké mouky
  • 400 g krystalového cukru
  • 4 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky domácího perníkového koření
  • 100 g medu

 

Postup:

Večer si připravte těsto smícháním všech ingrediencí. Pokud se vám bude zdát těsto lepkavé, je to v pořádku.
Druhý den můžete začít péct.
Těsto vyválejte, vykrajujte vaše oblíbené tvary, potřete žloutkem, dejte kousek ořechu a pečte na vymazaném plechu, příp. použijte pečící papír. Trouba musí být horká, předehřátá cca na 180°C, pak ji ztlumte na 150°C a pečte dozlatova.
Po vychladnutí uložte medovníčky do vzduchotěsné nádoby, aby změkly.

 

P_20171123_142753_1_1

 

P_20171123_144848-1

 

P_20171124_112750-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.