Noky v krémové rajčatové omáčce

Skončil víkend a začal opět nový týdenní kolotoč. Každý to určitě známe , občas vůbec nestíháme…práce, školka, škola, nákupy, scénář všeobecně známý. Ale bohužel pravdivý.
A pak člověk přijde ufuněný domů  a chtěl by jen na chvíli vypnout, hodit nohy na stůl, neslyšet nic z toho, co se ozývá z vedlejšího pokoje a třeba chvíli relaxovat…to je ale asi jen sen. Večeře, to zní v hlavě jak nějaké zaklínadlo. Nechcete odbýt rodinu namazaným chlebem, takže se pustíte do vaření.
Ale co za půl hodinky uvařit a navíc si vážně pochutnat? Tak přesně na tuhle otázku si v klidu můžete odpovědět. Noky v krémové rajčatové omáčce.
Pro takovéhle situace občas mívám v zásobě nějakého toho pomocníka, čímž jsou zrovna teď noky, protože dělat se s domácími by situaci asi neulehčilo. Polotovary neuznávám a ani je nekupuji, ale noky nebo torteliny, ty už nám párkrát zachránily život. Zbytek ze surovin už doma standardně mívám, takže pak už je to opravdu otázka pár minut a skvělá večeře je na stole.

 

 

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 2 velké stroužky česneku
  • 50 ml bílého vína
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky bazalky
  • snítka šalvěje
  • 250 ml smetany
  • 200 ml rajčat v plechovce
  • 50 ml passaty
  • 1 balení bramborových noků
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • čerstvá bazalka

 

Postup:

Olivový olej rozehřejte ve vyšší pánvi a osmažte na něm cibuli, aby byla jen lehce zbarvená, asi 5 minut.
Přidejte nakrájený česnek, chvíli společně orestujte a přidejte bylinky, bílé víno a hořčici. Vše dobře rozmíchejte a nechte to vařit asi minutu.
Pak přidejte passatu, nakrájené rajčata, smetanu a noky, osolte a opepřete. Zakryjte a asi 8 minut vařte.
Promíchejte, dochuťte a je-li potřeba nechte to vařit ještě dalších pár minut, aby byly noky dostatečně vařené.
Podávejte okamžitě posypané bazalkou, parmazánem ( nemusíte) a čerstvým pepřem, tím nešetřete 😉

 

P_20170914_114542-1

 

P_20170914_114352-1

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.