Pusinky si získaly moji oblibu až v poslední době. A to si je musím udělat ještě navíc sama, aby mi chutnaly. No ne vážně. Mám ráda, když jsou uprostřed ještě malilinko vláčné a pusinky, které jsem jedla byly vždycky suché a tvrdé, prostě taková přeslazená hmota.
Já je často dělám s ořechy nebo s čokoládou, prostě je príma v nich cítit ještě nějakou chuť, než jen tu sladkost. A tyhle pistáciové, ty jsou tedy moc fajn.
Tedy podle tvaru je sotva poznat, že se jedná o pusinky, nemají ten klasický tvar, co pusinky mívají, ale což, není to jedno?
Ingredience:
- 2 bílky
- špetka soli
- 140 g moučkového cukru
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžíce na drobno nasekaných nesolených pistácií
Postup:
Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu. Do něho pak postupně zašlehávejte prosátý cukr a nakonec škrob. Výsledkem je tuhý, lesklý sníh. Opatrně do bílkové hmoty zamíchejte nasekané pistácie.
Lžičkou nebo chcete-li zdobícím sáčkem naneste pusinky na pekáč s pečícím papírem a sušte v předehřáté troubě na 120°C cca 45 minut. Po uplynutí této doby troubu vypněte, ale neotvírejte, pusinky tam nechte do vychladnutí.