Pistáciové pusinky

Pusinky si získaly moji oblibu až v poslední době. A to si je musím udělat ještě navíc sama, aby mi chutnaly. No ne vážně. Mám ráda, když jsou uprostřed ještě malilinko vláčné a pusinky, které jsem jedla byly vždycky suché a tvrdé, prostě taková přeslazená hmota.
Já je často dělám s ořechy nebo s čokoládou, prostě je príma v nich cítit ještě nějakou chuť, než jen tu sladkost. A tyhle pistáciové, ty jsou tedy moc fajn.
Tedy podle tvaru je sotva poznat, že se jedná o pusinky, nemají ten klasický tvar, co pusinky mívají, ale což, není to jedno?

 

Ingredience:

  • 2 bílky
  • špetka soli
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce na drobno nasekaných nesolených pistácií

 

Postup:

Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu. Do něho pak postupně zašlehávejte prosátý cukr a nakonec škrob. Výsledkem je tuhý, lesklý sníh. Opatrně do bílkové hmoty zamíchejte nasekané pistácie.
Lžičkou nebo chcete-li zdobícím sáčkem naneste pusinky na pekáč s pečícím papírem a sušte v předehřáté troubě na 120°C cca 45 minut. Po uplynutí této doby troubu vypněte, ale neotvírejte, pusinky tam nechte do vychladnutí.

 

P_20180123_135647-1

 

P_20180123_135741-1

 

P_20180123_135931-1

 

P_20180123_140009-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.