Risotto 100x jinak … to mě moc baví. Dostala jsem žlutou cuketu, tak jsem si řekla, že právě do risotta se bude náramně hodit a byla opravdu skvělá. Skoro mi až připomínala dýni a ta je v risottu taky senzační. No posuďte sami.
Ingredience:
- 350 g rýže arborio
- 1 cibule
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 žlutá cuketa
- 2 mrkve
- 5 sušených rajčat
- chedar
- 100 ml bílého vína
- olivový olej
- máslo
- sůl, bylinková směs
Postup:
Cibuli nakrájenou na kostičky zpěňte na másle a kapce olivového oleje. Přidejte suchou rýži a minutku zarestujte, pak ji zalijte vínem a nechte odpařit. Postupně přidávejte horkou vodu s bylinkovou směsí, příp. můžete samozřejmě použít vývar, dokud nebude rýže al dente.
Na vedlejší pánvi na oleji orestujte na kostičky nakrájenou cuketu a nastrouhanou mrkev do změknutí. Před koncem přidejte sušený česnek a nakrájená rajčata, dle potřeby osolte.
Cuketovou směs zamíchejte do hotové rýže, přidejte kousek másla, promíchejte a nakonec vmíchejte sýr.