Risotto se žlutou cuketou

 Risotto 100x jinak … to mě moc baví. Dostala jsem žlutou cuketu, tak jsem si řekla, že právě do risotta se bude náramně hodit a byla opravdu skvělá. Skoro mi až připomínala dýni a ta je v risottu taky senzační. No posuďte sami.

 

Ingredience:

  • 350 g rýže arborio
  • 1 cibule
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 žlutá cuketa
  • 2 mrkve
  • 5 sušených rajčat
  • chedar
  • 100 ml bílého vína
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl, bylinková směs

 

Postup:

Cibuli nakrájenou na kostičky zpěňte na másle a kapce olivového oleje. Přidejte suchou rýži a minutku zarestujte, pak ji zalijte vínem a nechte odpařit. Postupně přidávejte horkou vodu s bylinkovou směsí, příp. můžete samozřejmě použít vývar, dokud nebude rýže al dente.
Na vedlejší pánvi na oleji orestujte na kostičky nakrájenou cuketu a nastrouhanou mrkev do změknutí. Před koncem přidejte sušený česnek a nakrájená rajčata, dle potřeby osolte.
Cuketovou směs zamíchejte do hotové rýže, přidejte kousek másla, promíchejte a nakonec vmíchejte sýr.

 

P1560871-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.