Utopenci

Kdo by neměl rád utopence! Tedy vlastně znám jednoho, ale ten nemá rád vůbec nic kyselého. Ale jinak utopence miluje snad každý. Ruku na srdce, kdo si k chlazenému točenému rád a s chutí nezakousne dobře naloženého utopence. A dobře naložit si ho můžete i doma.

 

Ingredience na 1 velkou sklenici:

  • 4-5 špekáčků, oloupaných
  • 3 cibule, nakrájená na kolečka
  • feferonky dle chuti
  • plnotučná hořčice
  • mletý pepř

Na nálev:

  • 400 ml octa+ 100 ml vody
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • 15 kuliček černého pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy

 

Postup:

Ingredience na nálev smíchejte dohromady, přiveďte k varu, odstavte a nechte úplně vychladnout.
Špekáčky podélně rozkrojte, ale úplně nedokrojte. Řezné strany osolte a opepřete, potřete hořčicí a vložte cibuli a feferonku. Takto připravené špekáčky naládujte do sklenice, střídavě s plátky cibule a feferonkami. Nakonec je zalijte připraveným nálevem, uložte do lednice a čekejte, až přijde jejich čas, min. ale 5 dnů.

 

P1550441-1

 

P1550753-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.