Kdo by neměl rád utopence! Tedy vlastně znám jednoho, ale ten nemá rád vůbec nic kyselého. Ale jinak utopence miluje snad každý. Ruku na srdce, kdo si k chlazenému točenému rád a s chutí nezakousne dobře naloženého utopence. A dobře naložit si ho můžete i doma.
Ingredience na 1 velkou sklenici:
- 4-5 špekáčků, oloupaných
- 3 cibule, nakrájená na kolečka
- feferonky dle chuti
- plnotučná hořčice
- mletý pepř
Na nálev:
- 400 ml octa+ 100 ml vody
- 1 lžička cukru
- sůl
- 15 kuliček černého pepře
- 8 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
Postup:
Ingredience na nálev smíchejte dohromady, přiveďte k varu, odstavte a nechte úplně vychladnout.
Špekáčky podélně rozkrojte, ale úplně nedokrojte. Řezné strany osolte a opepřete, potřete hořčicí a vložte cibuli a feferonku. Takto připravené špekáčky naládujte do sklenice, střídavě s plátky cibule a feferonkami. Nakonec je zalijte připraveným nálevem, uložte do lednice a čekejte, až přijde jejich čas, min. ale 5 dnů.