Někdy je potřeba pořádně „vypálit červa“…
A někdy je prostě jen chuť na pálivé, alespoň já to tak mám. A poslední dobou dost často. Možná je to tím, že mi kamarádi vozí nakládanou zeleninu z Maďarska a to je tedy masakr. Samé chilli papričky různé intenzity pálivosti, stává se z toho trochu závislost.
Curry je tedy něco trochu jiného, ale jako náhradník si stojí docela obstojně, co se intenzity pálivosti týká. Takže velmi opatrně s kari pastou. Mě stačí 2 lžíce! Ale kdo rád hoooodně pálivě, přidejte klidně o 1 nebo 2 lžíce navíc.
Ingredience:
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 velká cibule, nakrájená
- 3 stroužky česneku
- 1 velká červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 velká plechovka kokosového mléka
- 3 brambory, nakrájené na menší kostky
- 2 velká nakrájená rajčata
- 1 malý květák, na malé růžičky
- čerstvé lístky koriandru
- sůl a pepř
Postup:
Ve velké pánvi rozehřejte kokosový olej a kari pastu na něm opékejte dokud se nerozpustí a nerozvoní.
Přidejte zázvor, cibuli, utřený česnek a papriku. Vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut.
Přidejte kokosové mléko, na kostičky nakrájené brambory, rajčata a květák. Přiveďte k varu, snižte teplotu a duste, dokud květák a brambory nezměknou a omáčka je silná, což trvá asi 10 minut. Pokud se vám bude zdát omáčka příliš řídká, trochu ji můžete zredukovat. Vmíchejte koriandr a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s rýží, chlebem nebo jen tak, brambory jsou už uvnitř 😉