Banánové brownies s datlemi

Říkala jsem si, že před blížícími se Vánocemi, kdy o dostatek sladkého nebude nouze, tak trochu uberu. A taky jsem si říkala, že bych taky mohla úplně vynechat vejce a mléko. Taky jsem měla doma navíc pár banánů a datle a tak jsem to dala dohromady a vznikl z toho dobrý dezert. Datle můžete ubrat nebo naopak přidat, pokud budete chtít brownies sladší, místo javorového sirupu můžete dát jakékoliv jiné vaše oblíbené sladidlo a pokud vynecháte klasickou hladkou mouku a použijete pouze pohankovou, stane se váš dezert navíc bezlepkovým.

 

Ingredience:

  • 3 zralé banány
  • cca 1/2 hrnku vody
  • 70 g kvalitní hořké čokolády
  • 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 3/4 hrnku datlí

 

Postup:

Datle nakrájejte na malé kousky a zalijte vroucí vodou.
Banány pokrájejte na menší kousky a rozmixujte s vodou. Čokoládu rozehřejte a pak přidejte k banánům. Přilijte také javorový sirup.
Do mísy prosejte obě mouky, přidejte sodu, kakao a promíchejte.
Suchou směs pak postupně vmíchejte do banánové a míchejte, dokud se obě nespojí.
Nakonec sceďte datle v přidejte je do těsta.
Banánové těsto nalijte do připraveného pekáče nebo koláčové formy vystlané pečícím papírem. Pečte cca 20 minut na 175°C. Nepřesušte!

 

IMG_20161203_153722-1

 

IMG_20161203_153754-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.