Ach bože! Vegetariáni mi prominou, ale tohle bylo fakt něco! Bůček obvykle nepeču, až do teď to nebyla vyhledávaná část z prasátka, ale od teď…no nevím nevím ( recept na upečený bůček bude příště, ani jsem ho po vyndání z trouby nestihla vyfotit a studený už se fotit nedá). Ovšem z toho studeného je zase právě tahle fantastická pomazánka. A radím vám, až ji budete dělat, nezvěte si návštěvu, moc by toho na vás nezbylo a to mluvím z vlastní zkušenosti 😉
Množství záměrně neuvádím, nechám na vaší chuti kolik čeho dáte.
Ingredience:
- pečený bůček
- cibule
- dijonská hořčice
- sůl, pepř, mletý kmín
Postup:
Maso nakrájejte na menší kousky a tyčovým mixérem rozmixujte. Jde to poměrně ztuha, ale dá se to. Můžete ho také umlít v mlýnku na maso, ale myslím, že ta konzistence bude už jiná. Navíc, takhle vám tam zbyde občas kousek nějakého toho masového vlákna, i když ne moc, je to fajn. Pak předejte hořčici, dochuťte solí, pepřem a kmínem Nakonec vmíchejte cibuli pokrájenou na drobné kostičky. A podávejte třeba s domácím žitným kváskovým chlebem:)