Čokoládovo- hruškový chlebíček

Čokoládovo- hruškový chlebíček nemusí být vlastně ani chlebíček, můžete použít klidně koláčovou  nebo dortovou formu. Třeba dle příležitosti, ke které budete tento koláč péct.
My jsme úplně žádnou speciální příležitost neměly, po sobotní zelné akci ( krouhaly jsme zelí na zimu) jsem dostala chuť na něco sladkého  a hlavně čokoládového, asi tím vysílením 😉 Od sousedky jsme dostaly hrušky, tak bylo jasno. Hrušky a čokoláda, to je totiž skvěla dvojka. Forma byla jednoduše při ruce, tak jsem ji použila. Amálka jako vždy asistovala, takže těsto bylo hnedle hotové a já pak zírala do trouby a nemohla se dočkat, až se ta dobrota upeče.

 

Ingredience:

  • 3 vejce ( žloutky a bílky zvlášť)
  • 75 g másla
  • 70 g třtinového moučkového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 25 g kakaa
  • 1,5 lžičky jedlé sody
  • špetka skořice
  • špetka soli
  • 80 g čokolády
  • 2 hrušky nakrájené na menší kostičky

 

Postup:

Formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Troubu předehřejte na 175°C.
Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Pak nechte mírně vychladit.
Žloutky oddělte od bílku, z nichž vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a postupně přilévejte rozpuštěnou čokoládu.
Do mísy prosejte mouku, kakao, jedlou sodu, přidejte i skořici a sůl. Dobře promíchejte a sypkou směs přidávejte k vaječné. Vznikne tuhé těsto, do kterého stěrkou zapracujte připravený sníh z bílků. Nakonec opatrně vmíchejte nakrájené hrušky a těsto přesuňte do připravené formy. Pečte cca 40 minut dokud nebudou okraje i střed hotový, otestujte špejlí.
Vyndejte z trouby a nechte prvních 5 minut chladnout ve formě, pak ho vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

 

 

P_20171007_151840-1

 

 

P_20171007_152039-1

 

 

P_20171007_152340-1

 

 

P_20171007_152554-1

 

 

P_20171007_143412-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.