Krém z červené řepy s římským kmínem

Barva téhle polívky mě nikdy nepřestane bavit. Ve skutečnosti je samozřejmě ještě intenzivnější než na fotce. To je pak radost jíst, jídlo se na vás doslova směje z talíře.
Příprava řepné polívky je velice snadná a stačí minimum ingrediencí. Skvělou chuť obstará samotná řepa, kokosové mlíko a římský kmín. Je to výborná trojka. Polívka je trochu nasládlá, což ovšem není na škodu.
Chutná prostě fantasticky.

 

Ingredience:

  • 1 velká červená řepa
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky drceného zázvoru
  • 200 ml kokosového mléka
  • římský kmín
  • sůl, pepř
  • zeleninový vývar

 

Postup:

Bulvu červené řepy omyjte, zbavte slupky a nakrájejte na menší kousky.
Na kapce olivového oleje orestujte na drobno pokrájenou šalotku, přidejte i česnek a drcený zázvor. P
o chvilce přihoďte řepu , promíchejte a zalejte vývarem cca 1 cm nad řepu. Vařte do úplného změknutí řepy.
Když je řepa zcela měkká, ponorným mixérem polévku rozmixujte dohladka. Dle potřeby můžete polévku zředit, pokud bude hodně hustá.
Ve hmoždíři rozdrťte 1/2 -1 lžičku římského kmínu a vhoďte ho do polévky a ještě několikrát projeďte mixérem. Nakonec vmíchejte kokosové mlíko, nechte jen chvilku probublat a odstavte.
Opražte na sucho dýňová semínka a podávejte společně s kapkou kokosového mléka v polívce.

 

 

Krém z červené řepy s římským kmínek_1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.