Miluju jídla z jednoho hrnce, v tomto případě jednoho pekáčku. Minimum zašpiněného nádobí, nemusím stát u plotny celou věčnost, (i když to mám dost často ráda taky) a přesto pak z trouby vyndám dokonalý pokrm. Taky bylo potřeba udělat zase nějakou tu luštěninu. Hrách už jsem nedělala poměrně dlouho, tak jsem rovnou udělala přílohu ke kuřecím paličkám, ale taky polévku.
Ingredience:
- 8 ks kuřecích paliček
- sůl, pepř
- 250 ml zeleninového vývaru
- 3 lžičky rajčatového protlaku
- 150 ml smetany
- 3 cibule nakrájené na klínky
Postup:
Troubu rozehřejte na 180°C.
Kuřecí paličky omyjte osušte, dobře osolte, opepřete a dejte do pekáčku, ve kterém se bude zapékat- já pekla v tomto KLIK.
V zeleninovém vývaru rozmíchejte rajčatový protlak a přilijte i smetanu a vše nalijte na připravené paličky.
Mezi maso umístěte klínky cibule, pekáček zakryjte alobalem a vložte do rozlálene trouby. Pečte cca 1 hodinu, pak další 1/2 odkryté.
K masu se výborně hodí třeba bramborovo- hrachová kaše a osmažená červená cibulka
ingredience:
- cca 400 g hrachu
- mléko ( dle vašich zvyklostí na hustotu kaše)
- 1 stroužek utřeného česneku
- 1 lžička majoránky
- sůl, pepř
- 3 lžíce bramborové kaše
postup:
Hrách přes noc namočte do vody, dejte jí dostatečně hodně, protože hrách nabude, tak aby byl stále ponořený.
Druhý den vodu slijte, dejte novou a vařte do změknutí cca 1h. Solte až na konci vaření.
Na kaši použijte cca polovinu a ze druhé můžete udělat skvělou hrachovou polévku s bulgurem.
Hrách rozmixujte s ohřátým mlékem, opepřete, dle potřeby osolte, přidejte majoránku, česnek a bramborovou kaši. Díky bramborové kaši bude celkově kaše jemnější.