Špagety s libečkovo-cirznovou omáčkou

Mám takovou „zálibu“. Když něco vytvořím, jako ted´ naposledy libečkové dochucovadlo, používám to téměř všude. Ostatní členové rodiny mou zálibu až tak nesdílí, ale jelikož vařím já, mají tak trochu smůlu.
Libečkové ochucovadlo, můžete použít jak už jsem zmiňovala nejen do polévek, ale také například do omáčky na těstoviny. Ale opravdu ho používejte velmi opatrně, jeho chut´ i aroma je hodně intenzivní, takže dávkujte s rozvahou.
Kombinace s cizrnou je sice trochu nezvyklá, za to velmi dobrá. Nevím jak to máte s luštěninami a dětmi vy, ale u nás je to tak, že díky tomu, že část omáčky je rozmixovaná, tak dostanu do té své cácorky alespoň trochu luštěnin. Protože jakmile jí uvízne na vidličce celá kulička cizrny, okamžitě ji dá stranou. Ach ty děti.

 

Ingredience:

  • 1 jarní cibulka
  • 4 stroužky česneku
  • hrst květáku
  • 1 kávová lžička libečkového ochucovadla
  • 2 lžičky rajčatového protlaku
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 lžičky třtinového cukru
  • 1/2 cizrny v plechovce
  • olivový olej
  • pepř, sůl
  • cca 300 g špaget

 

Postup:

Špagety uvařte dle návodu al dente.
Na olivovém oleji orestujeme na jemno nakrájenou jarní cibulku a česnek. Přidejte na drobno nakrájený květák, libečkové ochucovadlo, rajčatový protlak a zalijte vodou příp. zeleninovým vývarem, cca 0,5 litrem. Přidejte tymián a nechte společně probublávat dokud není zelenina měkká. Libečkové ochucovadlo poměrně dost solí, takže není moc potřeba dosolovat, ale záleží na chuti. Nakonec přidejte zcezenou cizrnu a společně prohřejte. Dochuťte pepřem a cukrem. Část omáčky odeberte a rozmixujte ponorným mixérem, omáčka se tím zahustí.
Těstoviny sceďte a promíchejte s omáčkou.

 

P1560631-1

 

P1560621-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.