Špaldovo- banánové muffiny

Že nejde mlsat zdravě? Ale jo, jde to. A není na tom nic složitého. Stačí použít pár zdravějších surovin. Bílou mouku nahraďte špaldovou, bílý cukr hnědým případně nějakým oblíbeným sirupem. Není ho potřeba vlastně ani moc, tu sladkost obstarají banány. Ořechy nejsou tak úplně nutné, ovesné vločky jejich úlohu v muffinech dobře suplují, ale přece jen lískáče v muffinech jsou prostě super. A navíc tyhle muffiny krásně voní po pomerančích. A co víc, není třeba žádné vážení, stačí vám obyčejný hrnek (o objemu cca 200 ml), těsto je tak ve chvilce hotové. Co víc si přát.

 

Ingredience:

  • 1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1 a 1/4 hrnku špaldové  mouky
  • 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • špetku nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 3 zralé banány
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 lžička vanilky
  • kůra z 1 pomeranče
  • dle chuti lískové ořechy

 

Postup:
Ve velké míse smíchejte dohromady ovesné vločky, mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a cukr.
V menší misce smíchejte vejce, olej a vanilku, přidejte rozmačkané banány a vlijte k suchým přísadám. Vše dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte nastrouhanou pomerančovou kůru a nasekané lískové ořechy.
Takto připravené těsto rozdělte do muffinových formiček vystlaných papírovými košíčky nebo do formičky vytvarujte pečící papír, to je tedy trochu pracnější.
Pečte v předehřáté troubě na 160°C cca 20 minut ( dle velikosti muffinu).

 

P_20180201_145411-1

 

P_20180201_145619-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.